post

Toinen maailmanmestaruus tuli!

On tässä ollut tovi kun viimeksi olen kirjoittanut tänne.  Ei hätää, korjataan se tässä ja nyt, sillä reilu viikko sitten nappasin Saksan DWA (Deutsche Wrestling Allianz) raskaansarjan maailmanmestaruuden ammattipainissa.

FCF Wrestling Show Live, Sept 1st 2018, Helsinki, Teatteri Forum. Kuvaaja: Marko Simonen

FCF Wrestling Show Live, Sept 1st 2018, Helsinki, Teatteri Forum.

FCF Wrestling Show Live, Sept 1st 2018, Helsinki, Teatteri Forum.

FCF Wrestling Show Live, Sept 1st 2018, Helsinki, Teatteri Forum.

FCF Wrestling Show Live, Sept 1st 2018, Helsinki, Teatteri Forum.

Ottelu käytiin Helsingissä, Teatteri Forumissa 1.9.  DWA mestari Rob ”Raw” Eeckhout saapui Belgiasta puollustamaan vyötään minua vastaan ja lähti Suomesta matkalaukku huomattavasti kevyempänä.  Ottelu kesti 15-minuuttia pekkaa päälle kunnes pudotin Robin suoraan päälleen tunnetulla lopetusliikkeelläni joka tunnetaan ympäri maailmaa nimellä the spike piledriver.  Tämä on siis juntta, jossa nostan vastustajan ylösalaisin, hänen päänsä lukittuna polvieni välissä, ja pudotan tämän suoraan hypyn kera nupillensa samalla kun itse tulen perse edellä jymähtäen kanveesiin.  Tämän liikkeen ansiosta olen lopettanut helposti yli 80% otteluistani pitkän 25-vuotisen urani aikana.

StarBuck Michael Majalahti DWA world heavyweight champion

FCF Wrestling Show Live, Sept 1st 2018, Helsinki, Teatteri Forum. Kuvaaja: Marko Simonen

Tämä mestaruusvoitto on merkittävä siitä, että 10.8 pudotin Valhalla Pohjoismaiden mestaruuden Tukholmaan yhdelle Timmy Forcelle 30-minuttisessa koitoksessa ja kolme viikkoa myöhemmin nappasin Saksan mestaruuden 45-vuotiaana lajiveteraanina.  Tämä puhuu niin pitkäkestoisuuden kuin peruskunnon puolesta, ja siitä on syytä olla ylpeä.  Terveella tavalla siis.

Mainittakoon myös tässä, että tänä kesänä aloitin ja avasin uuden on-demand, räätälöidyn showpaini-/ammattipainipalvelun nimeltä SLAM! Wrestling Finland, johon teidän kannattaisi todellakin tutustua.  Konsepti on täysin mullistava asiakasta ajatellen ja tämä tulee tarjoamaan jotain todella uutta ja uniikkia Suomen live-viihdetarjontaan: https://youtu.be/oyRnLSCcngE

SLAM Wrestling Finland banner

Mainittakoon myös vielä, että minut juuri nimettiin viralliseksi kotimaiseksi suurlähettilääksi tulevaan 10.5.2019 WWE SmackDown Live wrestling-showhun Helsingin Jäähallilla.  Liput saatavissa alkaen ensi viikosta Ticketmasterin kautta!

 

 

post

OPPIA IKÄ KAIKKI

Ikää kun tulee niin huomaan, että tässä on pakko aina treenata fiksummin ja varovaisemmin. Ei enään kannata lämmittelemättä riuhtaista isoja painoja niinkuin joskus nuorempana tehtiin tai muuten vetää joka treeniä tappiin asti. Itselläkin on kroonisia särkyjä ja ikiroutaa kehossa pitkän ja fyysisen painiuran ansiosta 30-vuoden salitreenin lisäksi. Nämä säryt ja jumit eivät ole autuaaksi tekeviä asioita eikä niillä kerskailla.

Sanotaan, että jumi on voimaa. Käytyäni tänään Vantaan Fysio Foxissa kaverini ja nyrkkeilyvalmentajan Ervin Kaden käsittelyssä, on pakko sanoa, että moinen oppi on täyttä paskaa. Jumi on hyydyttävä tekijä, joka estää aineenvaihdunnan ja haittaa tuloksien saavuttamista. Ervin sai pistää koko painonsa peliin ja voimaa käyttää reilusti, että sai meikäpojan ruhjon jotenkin uuteen uskoon ja jumeja avattua. Mm. pieni rintalihas ja hauiksen lyhyt pää olivat kuin viulunkieli ja sen on huomannut erityisesti prässeissä ja erinäisissä punnerruksissa, kun ei vaan ole kestoa lihaksessa ja käsivarret hyytyvät ennenkuin liike menee perille tarkoitettuun lihakseen.

Tämä oli siis pakko korjata, sillä kahden viikon kuluttua 24.2 minulla on taas veteraanipainijana yksi elämäni kovimmista koitoksista vastassa kun Leppävirralla Rock Fight-nimisessä suurtapahtumassa astuu vastaan 191cm/190kg ihmismuuri nimeltä ”Demolition” Dave Davies. Puolustan hallitsevana mestarina Valhalla Nordic Wrestling-mestaruuttani Vesileppis Areenalla silloin. Tässä on muutenkin ollut sellainen treeniputki päällä, että oksat pois. Jalkojen työntövoima ja selän sekä korsetin voima ovat todellakin koetuksella kun moinen järkäle on liikutettavana. Siksi, kaikki sellainen joka estää ja hidastaa tässä vaiheessa on korjattava ja hyvin pian. Onneksi, minulla on tuttava- ja ystäväpiirissä useita kehonhuollon ammattilaisia joidenka puoleen voin kääntyä aina kun tarvitaan spesiaaliapua. Nääs, minun kaltaisessa tapauksessa nämä huoltajat voivat todistaa, että tavalliset keinot ja spa-tyyliset hoidot eivät auta tipan vertaakaan.

Demolition Davies on vuoren kokoinen mies.

Treenatessani tällä viikolla Helsingin Mayor’s Gymillä vaihteeksi, muistin, että tänä vuonna tulee 30-vuotta täyteen siitä kun lähdin kuntosalille muuttamaan elämääni. Tässä on tovi käynytkin ja kaikenlaista on väliin mahtunut mutta vielä natikkana ja relevanttina urheilijana painan eteenpäin. Vieläkin hyvinä päivinä lähtee raskaatkin painot liikenteeseen, kuten edesmenneellä viikolla jalkapäivän prässisarja 400-kilolla. Aina voisi paremminkin olla, mutta ei tuo mikään huono ole kun ottaa huomioon painijan polvet.

Kuitenkin, viisas pitää olla nykyään. Kroppaa on kuunneltava entistä enemmän. Detailit alkavat painamaan ikääntyessä. Herran kiitos kuitenkin, että aikoinaan 15-kesäisenä lähdin tälle tielle. Siitä on muodostunut elämäntyyli joka puolestaan on pitänyt vahvana ja toimintakykyisenä sekä lisännyt terveyttä. Jos pitäisi valita uudelleen kulkemansa tien, valitsisin ihan samoin näin jälkiviisaana. Ehkä olisin lisännyt hieman voimistelua joukkoon, mutta se siitä.

Niille, joita kiinnostaisi nähdä tuleva mestaruusmatsini, Rock Fight pidetään 24.2 Vesileppis Areenalla ja undercardilla nähdään viisi muuta wrestling-ottelua, joissa painijoita Ruotsista ja Venäjältä suomalaisten lisäksi. Illassa konsertoi myös rääväsuinen räppäri Petri Nygård sekä punk-ikoonit Klamydia. Liput saatavissa Vesileppiksen nettisivujen kautta.

Michael ”StarBuck” Majalahti / www.starbuck.fi

Seuraava ottelu 17.2. Helsingin Kulttuuritalolla CAGE 42 -tapahtumassa

Hei pitkästä aikaa. Tunnukset olivat toiselta koneelta hukassa, joten niin olin minäkin.

Seuraava otteluni on julkistettu, uutinen tässä:

Cage 42 uutiset

Ottelen siis 17.2 Helsingin Kulttuuritalolla Paraguaylaista Pamela Boveda Aguirrea vastaan. Vastustajani omaa 5-2 rekordin, eli hän on voittanut 5 ja hävinnyt 2 ottelua. Hänen otteluistaan yksikään ei ole mennyt täyteen aikaan ja tuomareiden pisteille asti, joten tulossa on varmasti vauhdikas ottelu. Mielenkiintoisen tästä tekee myös se, että Aguirre on vasenkätinen BJJ:n mustavyö. Hän siis todennäköisesti haluaa hakeutua matto-ottelun puolelle. Itsehän olen usein lokeroitu pystyottelun puolelle, mutta viime aikoina olen viihtynyt myös oikein kivasti painin puolella.

Mikäli kiinnostaa tulla paikan päälle katsomaan niin infoa ja lipputietoja löydät:

www.cage.fi

PRESSI JA OPEN WORKOUT Casino, Helsingissä 2.2 klo18 alkaen!

May the Force be with you!

Suvi

2017 on ollut jytkymenestys!

Tässä vuoden lopussa kun ollaan ajattelin katsoa taakseppäin kulunutta vuotta. Paljon on tapahtunut ja 2017 on ollut ehdottomasti yksi parhaimmista vuosista tämän miehen elämänhistoriassa.

On se hassua ajatella, että 44-vuotiaana vielä, nuorien leijonien maastossa, sain napatattua historian ensimmäisen Valhalla Nordic wrestling-painimestaruuden 8.7.2017 Tukholmassa puolta nuorempaa, paljon nopeampaa tähtivastustajaa vastaan. Matsi oli puolentunnin klassikko, jota katsojat paikanpäällä ylistivät ehkä parhaimmaksi wrestling-matsiksi Ruotsin maaperällä koskaan. Teki se hyvää vanhan leijonan kuulla, erityisesti kun yksi näistä ylistyksistä tuli suoraan WWE (World Wrestling Entertainment) kansainvälisen wrestling-jätin yhdeltä päämieheltä, joka oli tullut paikalla katsastamaan Pohjoismaista tasoa. “Tämä ei ollut sinun ensimmäinen rodeo,” hän totesi hymy huulellaan. Ei todellakaan. Vaikka tässä ollaan painittu maailmanhalki vuodesta 1994, näitä ihan timanttisuorituksia kun kaikki loksahtaa paikalleen on laskettavissa kahdella kädellä.

Oikealla olalla Vahalla Nordic wrestling-mestaruus ja vasemmalla olalla FCF Wrestling suomenmestaruus (kuva: Marko Simonen)

Lue loppuun

post

Ensimmäinen Suomenmestaruus – ironisesti hauskaa pitäen lajissa, joka tukee vapaaottelua

Hei kaikki!

Kerroin edellisessä blogissa, että lähden Brasilialaisen Jiujitsun SM-kilpailuihin pitämään hauskaa ja saamaan tarinoita elämäni aarrearkkuun. Kaikkea sain, mitä lähdin hakemaan ja lisäksi kirsikaksi kakun päälle ei odotetun kultamitalin.

 

Nämä kuvat ovat todella hyvän kuvaajan käsialaa:

VoikukkaPhotography /Mirva Vainio

Suomenmestaruus tuli siis sarjasta: Sinivöiset naiset alle 69kg

Fun fact: BJJ:ssä on siis vyöarvot alemmasta luetellen valkoinen, sininen, purppura, ruskea, musta. Olen siis melkein pahnan pohjimmaisena vielä, mutta kenties joku päivä lanteitani koristaa taas uusi väri.

Osallistuin vain pääpäivääni lauantaihin eli oman painoluokkani turnaukseen. En osallistunut extrana sunnuntaina sinivöisten avoimeen sarjaan.

Kisapäivä meni suht mukavasti, tosin minullehan tuollainen kisaaminen ei ole lainkaan ominaista. Olen tottunut vapaaottelussa siihen, että ottelua edeltävä päivä on rankka painonvetopäivä ja siitä pitää palautua, että jaksaa sitten pelätä koko ottelupäivän aina siihen hetkeen asti, kun häkin ovi sulkeutuu ja sielun valtaa sanoinkuvaamaton rauha. Lue loppuun

Bjj SM-kisat ihan nurkan takana

Tänä vuonna olen otellut päälajissani vapaaottelussa kolme kertaa ja tuloksena tappio, voitto ja tappio ja vaikka koetettiin sumplia loppuvuodelle matsia, niin kaikki tähdet eivät sen osalta kohdanneet ja vapaaottelu odottaa nyt vuotta 2018.

Päätin kuitenkin, että haluan urheilla vielä tänä vuonna jossakin lajissa ja päädyin ilmoittautumaan Brasilialaisen Jiujitsun SM-kilpailuihin. Kyseessähän on kyllä vapaaottelua tukeva laji, mutta silti täysin erilaista matto-ottelua sisälläänpitävä laji, jossa otellaan Jiujiutsu-puvut eli Git päällä alkaen tutusti silti pystystä haluamalla kaataa vastustaja mattoon tai itse aloitteestaan ns vetää guardiin eli saada vastustaja vedettyä päällensä mattoon, jolloin pääsee vahvuusalueestaan riippuen myös painimaan alta aggressiivisesti ja hakemaan lopetusta sieltä. Tämä on hieman vieraampaa vapaaottelussa, sillä useimmiten alla oleva on se heikoimmilla oleva. Jiujitsussa asia ei olekaan näin automaattisesti. Lue loppuun

post

Viikko Unkarissa – vuoristorata itseeni vapaaottelijana

Maanantaina lensin aamulennolla Budapestiin, Unkariin. Edessä siinsi 6 päivää treeniä pääosin unkarilaisen ammattilaisottelijan Melinda Fabianin kanssa. Melinda oli mukana uusimmalla TUF:n kaudella (The Ultimate Fighter) ja tiesin hänet muutenkin jo entuudestaan. Hän on otellut tiimiläistäni vastaan jokunen vuosi sitten ja listalta löytyy myös yksi yhteinen vastustaja. Lue loppuun

Gorilla Wear High Tops Limited tarjous

Taatusti viikonlopun kovin ja kuumin kenkä tarjous!!! Nyt kannattaa tilata nämä tajuttoman C00Lit Gorilla Wear High Tops Desing salikengät mielettömän halpaan hintaan! 

Gorilla Wear on luonut yhdistelmän jossa tekninen osaaminen, laatu, suorituskyky ja muotoilu on kohdillaan.
Täydellinen kenkä raskaisiin nostoihin, erittäin mukavan tuntuinen, ilmava ja kevyt jaloissa, korkea nilkka tukee jalkaa ja pohjassa oleva kumi estää liukumisen.

Osta nyt talven varalle kaappiin, itselle, vaimolle tai vaikka anopille! On myös täydellinen lahjaidea pukinkonttiin.

Ei Jälleenmyyjille, tarjous koskee yksityishenkilöitä eikä tarjousta voida yhdistää muihin tarjouksiin.

NFE päivitys

Moikka taas kaikille ja terkut NFE messuilta!

Kulunut viikonloppu vierähtikin tosiaan NFE messuilla Voimapuodin osastolla, jossa vipinää ja vilskettä riitti läpi viikonlopun. Gorilla Wear vaatteilla tuntui olevan hienosti kysyntää ja miksipä ei, kun Gorillan vaatteissa kohtuullinen hinta ja korkealaatu kohtaavat. Erityisesti mainiot High Tops ja Chicago High Tops kengät menivät kuin kuumille kiville eli aika moni muukin, kuin allekirjoittanut on todennut ne ihan parhaiksi treenikengiksi. Lue loppuun