Bjj SM-kisat ihan nurkan takana

Tänä vuonna olen otellut päälajissani vapaaottelussa kolme kertaa ja tuloksena tappio, voitto ja tappio ja vaikka koetettiin sumplia loppuvuodelle matsia, niin kaikki tähdet eivät sen osalta kohdanneet ja vapaaottelu odottaa nyt vuotta 2018.

Päätin kuitenkin, että haluan urheilla vielä tänä vuonna jossakin lajissa ja päädyin ilmoittautumaan Brasilialaisen Jiujitsun SM-kilpailuihin. Kyseessähän on kyllä vapaaottelua tukeva laji, mutta silti täysin erilaista matto-ottelua sisälläänpitävä laji, jossa otellaan Jiujiutsu-puvut eli Git päällä alkaen tutusti silti pystystä haluamalla kaataa vastustaja mattoon tai itse aloitteestaan ns vetää guardiin eli saada vastustaja vedettyä päällensä mattoon, jolloin pääsee vahvuusalueestaan riippuen myös painimaan alta aggressiivisesti ja hakemaan lopetusta sieltä. Tämä on hieman vieraampaa vapaaottelussa, sillä useimmiten alla oleva on se heikoimmilla oleva. Jiujitsussa asia ei olekaan näin automaattisesti.

Juttelin poikaystäväni Jessen kanssa siitä, kuinka minulla ei kuitenkaan ole näissä kisoissa mitään tavoitteita. Kuulostaa varmasti monen mielestä oudolta, mutta on hyvinkin helposti selitettävissä. Isken vapaaotteluun kaikki paukkuni ja elän otteluissa kuin viimeistä hetkeäni joka ainut hetki. Tulen tappiosta tietynlaisten fyysistenkin vaivojen kanssa ja haluan loppuvuodelle siitä puuttuvan vapaaottelun sijalle sitten jotakin kevyttä ja hauskaa. Sitä nämä tulevat kisat minulle tarjoavat. En aio rikkoa itseäni enkä ketään muutakaan, enkä missään nimessä aio ajatella kumpaakaan, en voittamista enkä häviämistä. Haluan vain pitää hauskaa kisatunnelmassa ja painia omaa pukupainiani hymyillen sekä kannustaa kaikkia tuttuja tekemään parhaansa omassa painissaan.

Mitä ja missä? – BJJ SM-kisat 18.-19.11.2017 PASILAN URHEILUHALLI

Osallistun: Naiset sinivyöt alle 69kg

Kilpailu on turnausmuotoinen ja kisakaaviot julkaistaan tällä viikolla täällä: BJJ liitto tapahtumat

Kilpailusta: 472 ottelijaa ilmoittautunut, lauantaina kilpaillaan värivöisten painoluokkien sarjat (sininen, purppura, ruskea/musta) ja sunnuntaina valkovöisten painoluokkien sarjat sekä kaikkien vyöarvojen avoimet sarjat (avoimessa sarjassa esim. kaikki sinivyöt painosta riippumatta kisaavat toisiaan vastaan), naisten ja miesten painoluokat ja avoimet otellaan tietenkin erikseen.

Tsemppiä kaikille kisoihin ja muutenkin tähän viikkoon!

Sumppa

Vastaa